English  

Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen
  Pregatire:  
 

 

DECLARATIA DE PREGATIRE A ROMANIEI (DECLARATION OF READNINESS)

Scrisoare adresata Secretariatului General al Consiliului UE de catre statul care urmeaza sa fie evaluat care confirma pregatirea Romaniei pentru demararea procesului de evaluare Schengen.


Prin acest document, Romania si-a exprimat intentia de a incepe, din a doua jumatate a anului 2008, procesul de evaluare pe domeniile cooperare politieneasca, protectia datelor personale si regimul vizelor.


Romania a atins primul obiectiv in vederea inceperii procesului de Evaluare Schengen.


- in data de 24 mai 2007, a avut loc reuniunea Comisiei Nationale de Autoevaluare Schengen ocazie cu care a fost adoptata Declaratia de pregatire a Romaniei referitoare la demararea procesului de evaluare Schengen pe cele trei domenii

- in data de 28 iunie 2007, a avut loc prezentarea oficiala a Declaratiei de pregatire a Romaniei in cadrul reuniunii Grupului de lucru Evaluare Schengen.

- la data de 2 iunie 2008, in cadrul Grupului de Evaluare Schengen a fost prezentata cea de a doua declaratie de pregatire a Romaniei prin care se confirma pregatirea pentru demararea procesului de evaluare Schengen pe celelalte domenii respectiv frontiera terestra, aeriana, maritima si SIS/SIRENE.

 

DECLARATIA DE PREGATIRE A ROMANIEI ( format .PDF )Design si dezvoltare: Raica Virgil • Directia Generala pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei - MAI.
Copyright 2008 © Directia Generala pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei • Toate drepturie rezervate